flix-ole

FlixOlé ¿val la pena aquesta plataforma de streaming?

Les plataformes de streaming han canviat des de fa uns anys i segurament per sempre la manera en què consumim l’entreteniment audiovisual. L’arribada d’Internet i de plataformes com Youtube ja va clavar una punyalada als mitjans tradicionals, però han estat Netflix, HBO o Disney +, plataformes de pel·lícules i sèries a la carta , les que han acabat per enderrocar a la televisió i als el cinema com a mitjans de masses més importants. De fet, fins i tot aquestes pròpies plataformes duen a terme els seus sèries de producció original, així com pel·lícules que ja han estat nominades i guardonades amb els més importants premis a nivell mundial. Fins fa uns anys, amb prou feines es parlava d’aquest tipus de plataformes, però ara és rar la llar que no compta amb a l’almenys una subscripció , ja que les formes de veure i entendre les sèries i el cinema han canviat.

Hem nomenat a tres de les plataformes més potents a nivell mundial, que juntament amb Amazon Prime segurament formen el pòquer de l’streaming. No obstant això, també hi ha altres plataformes, normalment nacionals o locals, que tracten de competir, a la seva manera, amb aquests gegants de l’streaming. A Espanya tenim Flix Olé , un projecte patri i com menys interessant, que funciona bàsicament com una videoteca de el cinema espanyol , amb milers de títols rodats a casa nostra. Sense sèries ni pel·lícules de producció pròpia i amb un catàleg molt limitat pel que fa a el “gènere”, Flix Olé no busca convertir-se en una plataforma de masses com els són Netflix o HBO. La seva missió és més aviat conservar el nostre llegat cinematogràfic , així com permetre als amants de cinema espanyol, que també n’hi ha, perquè puguin gaudir d’aquelles pel·lícules que creien perdudes o impossibles de trobar.

Com sorgeix FlixOlé

La idea de crear una plataforma de streaming amb tot el cinema espanyol part d’Enrique Cerezo, president de l’Atlètic de Madrid i un dels productors espanyols més importants i prestigiosos. Durant dècades, la seva dedicació a el cinema li ha permès fer-se amb un catàleg que engloba prop de el 80% de cinema comercial espanyol. Amb semblant potencial, Cerezo va veure clara l’opció de crear la seva pròpia plataforma, anomenada Flix Olé , amb un vocable molt típic del nostre idioma per donar-li aquesta senyal d’identitat des del propi nom. El llançament de la plataforma, en 2018 , va cridar molt l’atenció pel seu catàleg, a què s’han anat afegint tant sèries com sobretot pel·lícules en aquests anys. Des del primer moment, la filosofia de Flix Olé s’ha mantingut ferm, amb una quota reduïda i sense cap tipus de taquilla o extra.

El catàleg de FlixOlé

El punt que marca la diferència entre Flix Olé i les altres plataformes de streaming és la seva ingent catàleg de pel·lícules espanyoles. Si bé les grans plataformes acullen sèries i produccions de tots els gèneres i països, la veritat és que també hi ha algunes noves plataformes que entenen que l’especialització és el millor camí per sobresortir . En el cas de Flix Olé, la seva aposta és absoluta pel cinema espanyol de totes les èpoques, des de Buñuel a Santiago Segura, passant per Ozores, Berlanga o Saura . En el catàleg, amb més de tres mil referències a dia d’avui, trobem també pel·lícules americanes i fins i tot italianes, sobretot clàssics de directors com Hitchcock, De Sica i Orson Welles . La majoria d’el catàleg de Flix Olé està compost per pel·lícules, encara que també trobem sèries mítiques com Curro Jiménez o Verano Azul.

Properes estrenes

Cada mes s’uneixen noves pel·lícules i sèries a l’catàleg de la plataforma , si bé és cert que la majoria no són estrenes actuals, sinó pel·lícules rescatades de la pròpia filmografia de Cerezo com a productor, o de les que compta amb els drets. Així i tot, sempre hi ha novetats en aquesta plataforma, i fins i tot trobem pel·lícules recents, de 2019 i 2020 , encara que no són aquests grans estrenes que segurament marxin a altres plataformes molt més grans. El perfil d’usuari de Flix Olé està bastant clar: amant de cinema espanyol, amb ganes de descobrir joies pàtries , tant antigues com modernes, i d’accedir a aquestes pel·lícules del nostre cinema que segurament no es trobin en cap altra plataforma. Assumint això, cal tenir clar que Flix Olé no és precisament la plataforma que més productes s’estreni cada mes.

En quins dispositius es pot veure FlixOlé?

Com la majoria de plataformes actuals, F lix Olé ha apostat per una connectivitat total per oferir el seu catàleg en qualsevol dispositiu que tinguem a casa. A més de la versió d’escriptori, accessible a través de qualsevol navegador en tots els ordinadors personals i portàtils, trobem l’app oficial de Flix Olé a Android i iOS , per poder gaudir d’ella en qualsevol dispositiu amb aquests sistemes operatius. Però és que a més podem connectar amb Flix Olé a la nostra Android TV , o en les Smart TVs de Samsung i LG , on també es pot descarregar la seva aplicació oficial. Això ens permet tenir el catàleg complet de la plataforma pràcticament en qualsevol dispositiu que vulguem, allà on estiguem, tot un avantatge.

Plans i preus

Flix Olé sempre s’ha presentat com una plataforma senzilla i humil, que treballa majoritàriament amb cinema espanyol, però ho fa de meravella, oferint un catàleg ampli amb una interfície molt atractiva on trobem fins i tot llistes temàtiques. Així mateix, porta aquesta facilitat als seus plans de subscripció, ja que només hi ha dos. La tarifa mensual , que surt per 2,99 euros , i la tarifa anual , que es queda en 29,99 euros, amb un estalvi de dos mesos. En ambdues opcions comptem a més amb una prova gratuïta de 14 dies per gaudir de l’servei abans de pagar la subscripció. A més, podem cancel·lar-la quan vulguem, sense cap tipus de problema. D’aquí que molts s’estiguin interessant per entrar a Flix Olé, a el menys per buscar aquests títols espanyols que no poden gaudir en altres plataformes més grans.

Aquesta entrada ha esta publicada en Internet. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.